Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden....

19-02-2019

19-02-2019

Lieve Loran,

En ik denk,'zegt opa, 'dat we doodgaan, omdat doodgaan bij het leven hoort.'

'Alles wat leeft gaat ooit weer dood.'

'Misschien kunnen we ook nadenken over waarom we geboren worden,' zegt Christiaan.

'Dat vind ik iets makkelijker, opa.'

'O, ja? Waarom dan?'

'Nou, ik denk dat we geboren worden om van alles op de wereld te mogen leren. En dat doet de een sneller dan de ander. Toch?'

Het mooie boek 'Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden' van Pimm van Hest heb ik voor je grote broer en zus gekocht. We zijn er weer mee bezig, met vieren dat je er was en verdriet omdat je er niet meer bent. 'De week van Loran' noemen we deze week, morgen je geboortedag en 2 dagen later, 52 uur later, je sterfdag. 

Met een lieve, mooie vrouw Elayna had ik een gesprek over jou. Zij kon ons meer vertellen over jou. Over hoe je twijfelde om ├╝berhaupt hier te zijn, wel leven of niet leven? Hoe welkom jij je gevoeld hebt bij ons de tijd in mijn buik. Hoe je gevoeld hebt gewenst te zijn bij ons. Hoe bij je geboorte jouw ziel al weg was, al gegaan voor jouw lichaam ging. Over de 'last' die je ons wilde besparen in dit leven. Over het 'waarom van jouw overlijden' wat neer komt op de bovenstaande woorden: soms hebben mensen maar heel kort nodig om te leren, om zich geliefd te voelen. Mama voelde zich erg gedragen door deze woorden. Het weten dat jij je gewenst hebt gevoeld maakt me sterker en positiever. Elayne zocht een nummer op wat voor ons van toepassing was en het nummer 'Heb het leven lief' van Elske de Wal kwam in haar op.

Heb het leven lief

Met je ogen dicht of in het volle licht

Hou van wie je ziet, pak de liefde vast

En verlies haar niet

Heb het leven lief, in de grijze nacht

En als de morgen lacht

Heb het leven lief en wees niet bang....

Dag lieve Loran, al twee jaar onzichtbaar zichtbaar in ons leven. Stuur je ons zonnestralen vanaf je wolkje deze dagen?